bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

Національний кластер кібербезпеки «Червона картка кіберзагрозам та фейкам: виклики та рішення для молоді та спорту»

Evoto
Evoto
448945553_1017156717081417_4179617538324150759_n
27 червня 2024 року відбулось засідання кластера організоване Національним координаційним центром кібербезпеки за ініціативи Міністерства молоді та спорту України спільно з CRDF Global в Україні та за підтримки U.S. Department of State.
Серед спікерів заходу представники Ради національної безпеки і оборони України, Міністерства молоді та спорту України, Міністерства цифрової трансформації України, Департаменту кібербезпеки СБУ, Національного антидопінгового центру, Центру демократії та верховенства права, Центру протидії дезінформації, Києво-Могилянської Академії, Наукової асоціації кібербезпеки України, Лабораторії комп’ютерної криміналістики Cyberlab, Інституту Дослідження Кібервійни / Institute of Cyber Warfare Research, агенції Molfar та SentinelOne.
Темою 28-го засідання кластера стала «Червона картка кіберзагрозам та фейкам: виклики та рішення для молоді та спорту».
Обговорення учасниками було зосереджено та розподілено на три панельні дискусії серед яких:
– основні кібербезпекові виклики та шляхи їх подолання у сфері спорту;
– вплив наративів рф через призму міжнародних спортивних змагань та кіберпростору;
– популяризація теми кібербезпеки серед молоді.
Виконавчий директор CyberLab Сергій Михайлович Денисенко виступив у ролі спікера на третій панельній дискусії. У своєму виступі він розповів про специфіку підготовки фахових кадрів та наголосив на важливому аспекті популяризації професії кіберфахівців, та кваліфікованої підготовки молодих спеціалістів за напрямком кібербезпеки для навчальних закладів у синергії з приватним сектором з подальшим залученням їх практичних та технологічних можливостей.
Впевнені що за результатом проведеного засідання кластера, піднятим учасниками актуальним проблемам напрямку кіберзагроз в Україні серед молоді та спорту, буде приділено достатньо уваги та у перспективі знайдено шляхи вирішення.
Share