bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

Всеукраїнська науково-практична конференція : «Державна безпека України в умовах російської агресії: актуальні питання експертно-криміналістичного та науково-технічного забезпечення»

22 серпня 2023 року у м. Києві, Службою безпеки України та Інститутом спеціальної техніки та судових експертиз СБУ, було проведено Всеукраїнську науково-практичну конференцію, темою якої стала: «Державна безпека України в умовах російської агресії: актуальні питання експертно-криміналістичного та науково-технічного забезпечення».

Захід провели офлайн та у форматі відеоконференції, де взяли участь представники підрозділів Служби безпеки України, інших державних органів, підприємств, організацій, наукових і судово-експертних установ та закладів вищої освіти, а також науковці та експерти.

Під час конференції було розглянуто наступні питання:

  • актуальні аспекти розвитку нормативно-правового регулювання експертно-криміналістичного забезпечення державної безпеки України;
  • організація судово-експертного і техніко-криміналістичного забезпечення оперативно-службової діяльності органів та підрозділів Служби безпеки України в умовах воєнного стану;
  • експертно-криміналістичне забезпечення розслідування злочинів проти основ національної безпеки України;
  • перспективні розробки криміналістичних методик та напрями використання спеціальних знань у кримінальному судочинстві;
  • міжнародне співробітництво у сфері експертно-криміналістичного забезпечення державної безпеки України.

Виконавчий директор CyberLab Сергій Михайлович Денисенко, виступив з доповіддю на тему: «Проблемні питання та пропозиції щодо методичного забезпечення проведення судових експертиз за експертною спеціальністю 10.9 Дослідження комп’ютерної техніки та програмних продуктів».

Запрошені працівники CyberLab брали активну участь в обговореннях та дискусіях на конференції, що продукує подальшу увагу до розглянутих тематик.

Такі заходи, присвячені питанням Державної безпеки України особливо під час війни є фундаментом для подальшої комунікації та взаємодії, можливість знайти однодумців для співпраці та взаємодопомоги, а також сприяють впровадженням сучасних технологій та інноваційних інтеграцій безпосередньо в процес експертно-криміналістичної та науково-технічної діяльності.

Share