bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

Науково-практичний семінар «Актуальні проблеми проведення комп’ютерно-технічних і телекомунікаційних досліджень та шляхи їх вирішення»

IMG_1227
IMG_1204
IMG_1252

5-6 жовтня 2023 року, на базі Чернівецького науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України відбувся науково-практичний семінар на тему «Актуальні проблеми проведення комп’ютерно-технічних і телекомунікаційних досліджень та шляхи їх вирішення».

Метою заходу стало визначення проблемних питань та шляхів їх вирішення під час виконання комп’ютерно-технічних та телекомунікаційних експертиз:

  • обмін позитивним досвідом;
  • ознайомлення з новими методами та програмними продуктами, сучасним станом нормативно правового регулювання в зазначеній галузі.

У рамках заходу учасники ділилися власним досвідом та ознайомились з доповідями провідних фахівців, стосовно практичних аспектів проведення комп’ютерно-технічних досліджень нерозповсюджених видів об’єктів – носіїв цифрової інформації, таких як пошкоджені та заблоковані мобільні пристрої, безпілотні літальні апарати (дрони), смартгодинники.

В науково-практичному семінарі взяли участь співробітники CyberLab. Григорій Бендовський виступив із доповіддю на тему «Проблемні питання та пропозиції щодо методичного забезпечення проведення комп’ютерно-технічних досліджень. Олександр Єфімов презентував свою доповідь на тему «Особливості дослідження пошкоджених мобільних пристроїв». Темою виступу Миколи Сергієнка стала «Деякі аспекти огляду та вилучення інформації з мобільних пристроїв в «польових» умовах».

Даний захід посприяв підвищенню кваліфікації та подальшої актуалізації знань експертів в представлених учасниками тем доповідей.

Share