bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

Навчальний тренінг для працівників Експертної служби МВС

408259445_862466669217090_826995828980552335_n
1
10
22
21-24 листопада 2023 року, в м. Черкаси відбувся навчальний тренінг для працівників Експертної служби МВС на тему «Кібербезпека та захист інформації».
Метою заходу стало визначення проблемних питань та шляхів їх вирішення:
■ підвищення кваліфікації працівників Експертної служби МВС у сфері мережевих технологій та захисту інформації;
■ посилення захищеності автоматизованих інформаційних систем в Експертній службі МВС від кіберзагроз;
■ відпрацювання єдиного алгоритму реагування на кіберінциденти в ДНДЕКЦ та НДЕКЦ МВС з метою мінімізації шкідливих наслідків та швидкого відновлення працездатності;
■ обмін досвідом, ознайомлення з новими методами та програмними продуктами.
На навчальному тренінгу як лектор, виступив директор CyberLab Валентин Кучерук із доповіддю на тему «Надійний кіберзахист в умовах війни». В якій розповів про систему Protective DNS, що допомагає відстежувати в реальному часі запити користувачів надалі фільтруючи трафік. Коли людина “заходить” на будь-який сайт, браузер “запитує” в DNS-сервера провайдера його IP-адресу. При наявній у провайдера системі Protective DNS, такий запит автоматично порівнюється з базою шкідливих сайтів (доменів) та IP-адрес, тим самим блокуючи доступ користувача до фішингових ресурсів. Найцікавіше, що  більшість фішингових компаній координуються саме з рф, таким чином незаконно привласнені кошти українців ідуть на підтримку країни-терориста.
Проведення таких заходів сприяє підвищенню кваліфікації та подальшої актуалізації знань працівників Експертної служби МВС у сфері кібербезпеки та захисту інформації.
Share