bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

Відбулися дводенні змагання з кібербезпеки “INCIDENT RESPONSE DAYS 2023”

IMG_3401
IMG_3424
IMG_3408
IMG_3409
IMG_3396

12-13 червня 2023 року відбулися дводенні змагання з кібербезпеки “INCIDENT RESPONSE DAYS 2023”, метою яких було підвищення рівня кваліфікації та практичних навичок спеціалістів у сфері кібербезпеки. Організаторами заходу були Національний Координаційний Центр Кібербезпеки (НКЦК) при Раді національної безпеки і оборони України (РНБО) за підтримки Державного департаменту США та Фонду з питань розвитку та наукових досліджень (CRDFGlobal).

Партнерами заходу виступили провідні компанії в галузі кібербезпеки Cyber Unit Technologies та СyberLab. Захід зібрав понад сто профільних фахівців державного сектору.
Протягом двох днів учасники змагань з кібербезпеки працювали у командах, використовуючи свої знання та навички. Навчалися застосовувати інноваційні стратегії та рішення, спрямовані на забезпечення ефективного реагування на кіберінциденти.
Під час заходу було проведено серію лекцій, де спеціалісти ділилися своїм досвідом та кращими практиками у галузі реагування на кіберінциденти.
Для виконання завдань під час “INCIDENT RESPONSE DAYS 2023” вперше було використано український кіберполігон, розроблений компанією Cyber Unit Technologies. Працюючи над завданнями протягом 6 годин, спеціалісти відпрацьовували широкий спектр ситуацій, включаючи кібератаки, системні збої, роботи мереж та мережевого обладнання, пошук процесів пов’язаних з дією шкідливого програмного забезпечення та дослідження цифрових слідів. Для вирішення завдань учасники змагань застосовували передові технології та інструменти, такі як штучний інтелект, машинне навчання, програмну аналітику даних та інше інноваційне програмне забезпечення.
Директор CyberLab Valentin Kucheruk у своїй промові наголосив на важливості вдосконалення професійних навичок, особливо у сфері реагування на кіберінциденти. «Завдяки таким заходам, як сьогоднішній, ми маємо змогу поділитися цінним досвідом та розповісти про спеціалізоване програмне забезпечення, яке є невіднятною частиною кібербезпеки».
Команди учасників змогли отримати новий досвід та вдосконалити свої навички, а також були нагороджені відповідно до якості та швидкості у розв’язанні поставлених задач.
“INCIDENT RESPONSE DAYS 2023” став важливою подією для спільноти пов’язаною з кібербезпекою в IT-індустрії, допомігши покращити навички, необхідні для швидкого та ефективного реагування на кіберінциденти.
Share