bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

Kyiv international cyber resilience forum 2024. Київський міжнародний форум з кібербезпеки 2024: «Стійкість під час кібервійни»

IMG_8513
428
IMG_8448 (2)
IMG_8440
455

7-8 лютого 2024 року в Києві відбувся дводенний міжнародний форум з кібербезпеки 2024: «Стійкість під час кібервійни». Організаторами заходу виступили  Національний координаційний центр кібербезпеки при РНБО України та CRDF Global в Україні. Подія відбулася за підтримки U.S. Department of State. Технологічними партнерами заходу стали: компанії Cyber Unit Technologies та Інститут Дослідження Кібервійни / Institute of Cyber Warfare Research.

Захід відкрив Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов.

Форум об’єднав спеціалістів зі сфери кіберзахисту та охопив низку тем, від обговорення першої світової кібервійни та українського досвіду, до діалогу з державним та приватним сектором щодо покращення загальнодержавного рівня кібербезпеки.

Було проведено 10 панельних дискусій та понад 35 доповідей експертів, серед яких: роль кібербезпеки у сучасних війнах: досвід України у кібервійні, кібервійна та міжнародне право, кібердипломатія, посилення стійкості національної системи кібербезпеки через освіту та розбудову спроможностей, реалії кібервійни – досвід розслідування кібератак у 2023 році, кібербезпека регіонів та інші.

До панельної дискусії за темою «МЕСЕНДЖЕРИ: ЗРУЧНІСТЬ VS БЕЗПЕКА» у ролі спікера долучився Валентин Кучерук, директор CyberLab, обговорення безпекової складової роботи месенджерів під час кібервійни стало актуальним через активне використання користувачами месенджерів для обміну інформацією.

Також дводенний форум супроводжувався змаганнями з кібербезпеки Capture the Flag, участь  у яких взяла 21 команда. Наприкінці другого дня організаторами та суддями було визначено три команди переможців.

Міжнародний форум з кібербезпеки 2024 сформував потужну платформу для обговорення викликів та обміну досвідом, що сприяє розвитку ефективних стратегій для виявлення та реагування на кіберінциденти, а також для забезпечення кіберстійкості України та всього демократичного світу.

Share